Om oss

Dagligen hanterar vi fullpackade containrar med kläder som kommer från fabriker runt om i Europa, Amerika och framförallt Asien. Vi servar flera av Sveriges största kedjor och klädmärken med logistiklösningar, ångtunnel och förtullning. Hängande kläder och finishering är vår specialitet.

Vi har ett nära samarbete med Tullverket och redovisar importgods i deras tulldatasystem åt våra kunder.

Vår logistikanläggning är drygt 24 000 kvadratmeter och har över 20 lastbilsportar, med en specialavdelning med linesystem för hängande kläder ända från lagret till lastbilen. På ett 9 000 kvadratmeter stort entresol har vi hängande lager för premiumsegmentet inom konfektion.

På lagret förvarar vi även ouppackade kläder, pallar och presentförpackningar för olika säsonger.

Vi är idag ett femtontal medarbetare, där fyra-fem personer jobbar med administration och ett drygt tiotal jobbar med logistiken. Kontorspersonalen är experter på import, export och tullfrågor som rör kläder och accessoarer.

Våra ledord är service och kvalitet.

Historia (i korthet)

Vår klädlogistikanläggning i Västra Frölunda har funnits i över 30 år, med flera olika ägare genom åren. Vi på Carrier har kört hängande kläder i många år och när vi fick chansen att köpa hela logistikavdelningen, med bland annat två ångtunnlar och ett tullgodkänt lager, slog vi till direkt.

Vår VD, Elisabeth Senor, har arbetat med hängande kläder, logistik, konfektion och finishering i hela sitt yrkesverksamma liv och personalen har i genomsnitt över tio års erfarenhet inom branschen. Vi vågar säga att vi har Sveriges bästa lagerarbetare – i varje fall inom kläder, mode och konfektion.

Var och en är handplockad utifrån sin kompetens, erfarenhet och servicekänsla.

The European Fashion Network (Faxion)

Vi är ihopkopplade med andra företag i ett nätverk genom hela Europa. Carrier gör alla nätverkets transporter av hängande kläder till destinationer i Sverige och Norge. Framförallt gör vi många körningar åt tyska och italienska distributörer.

Genom Faxion kan vi ge dig tillgång till 75 kontrollcentraler i Europa, direktleverans till ungefär 450 000 olika adresser och totalt närmare en miljon kvadratmeter omlastningsområde.

Genom att samarbeta med branschkollegor i andra länder kan vi leverera mode- och livsstilsvaror snabbt och säkert – oavsett om det är smågods eller fulla lastbilar.

Gunilla Andersson

»Jag gillar att arbeta lösningsorienterat, ordna akuta transporter och fixa speciella beställningar.

Det här är ett omväxlande och flexibelt arbete. Jag har varit med sedan tjugo år tillbaka och trivs med att det händer saker hela tiden.«

Thomas Andersson

»Det är en sammansvetsad grupp, ett gott gäng, som jobbar brett och går mellan avdelningarna; transport, lager, logistik och hela tredjepartslogistiken.

Vi är jävligt bra på det vi gör!«

Elisabeth Senor

»Jag har jobbat här i över 30 år och har handplockat personalen, så alla som jobbar här har följt med hela vägen och har minst tio års erfarenhet.

Vi är din logistikpartner för konfektion!«