Tullgodkänt lager

Om inte alla plagg säljs direkt är det onödigt att förtulla och skatta hela leveransen direkt när den kommer till Sverige. Du kan istället förvara kläderna i vårt tullgodkända lager och betala först när plaggen levereras till butikerna.

När du tar hjälp av våra fem erfarna administratörer, som jobbar heltid med import, export och förtullning av kläder och accessoarer, kan du både spara pengar, förtulla smartare och minimera dina egna lagerkostnader.

Ett tullager är ganska kostsamt, både administrativt och säkerhetsmässigt, men kan spara stora pengar för den som importerar stora volymer och säljer av under en längre period. Tullverket kräver stor noggrannhet och gör regelbundet oplanerade inspektioner.

Ropa av precis de artiklar du behöver, så plockar i dem, förtullar och skickar till dina butiker eller korttidslager.

Återexport av osålda kläder

Både stora och små klädkedjor tar hem fler plagg än de kan sälja första veckorna. I dessa fall kan det bli kostsamt att betala tull och skatt för hela leveransen direkt. En del av varorna ska kanske ska återexporteras efter några veckor, om de inte blir sålda? Det är ännu en anledning att inte förtulla allt direkt vid införseln.

Hängande kläder

Vi galgar plaggen och kör dem hängande genom en ångtunnel. Sedan hänger kläderna från lagret, in i lastbilen och ända fram till butiken på galge.

Läs mer här »

Finishering i ångtunnel

Kläderna packas upp, hängs på galge och finisheras i vår ångtunnel. Då blir de släta, snygga, fräscha och färdiga att hänga upp i butiken.

Läs mer r »

Vad säger lagen?

»Om du inte ska använda eller sälja din vara direkt vid införseln kan du lagra den på ett tullager. Då betalar du tull och skatt först när du avslutar tullagerförfarandet och anmäler varan till import.

Om varan ska återexporteras betalar du ingen tull eller skatt alls för varan i EU.«

Källa: tullverket.se